Erkeklerle Sohbet Ederek Kendi Kopyasını Yapay Zekayla Oluşturan Kadının Aylık Kazancı Düştü
28 yaşındaki Berlinli model Sika Moon, teknolojinin gücünden yararlanarak kendi dijital ikizini yarattı. Yapay zekayı kullanarak gerçeğe yakın bir kopya yarattı ve böylece sanal dünyada ikinci bir hayat yaşamaya başladı. Moon’un bu yaratıcı ve yenilikçi girişimi ona maddi olarak da büyük bir getiri sağladı. Neredeyse dudak uçuklatan bir durum…
Son zamanların en popüler trendlerinden biri olan yapay zeka teknolojisi, hemen hemen her alanda kendine yer buluyor.
Berlinli bir model, yapay zeka teknolojisi sayesinde yarattığı dijital ikizini kullanarak binlerce dolar kazandığında dikkat çekti.
28 yaşındaki model Sika Moon, çevrimiçi dünyada hayranlarıyla daha aktif etkileşim kurabilmek amacıyla yapay zeka teknolojisini kullanarak kendi dijital ikizini yarattı.
Moon, “Yapay zeka sayesinde her zaman olmayı hayal ettiğim kişiyi yaratma şansına sahip oldum ve bu sanal alter ego ayda 20.000 dolar kazanıyor” dedi. İfadelerini kullanıyor.
Moon’un başarısı, beş yıllık tecrübesine rağmen sanal ikizi ondan daha fazla ilgi görünce daha da dikkat çekici hale gelir.
Şu an itibariyle Sika, Birleşik Krallık’ta Fanvue kazananları arasında ilk yüzde birlik kısımda yer alıyor.
Yetişkinlere yönelik eğlence departmanındaki monoton ve yaratıcı olmayan çalışmalarından sıkılan Sika, yaratıcı yeteneklerini yapay zeka teknolojisinin potansiyeliyle birleştirerek sanatına geri dönmeye karar verdi. Yapay zeka araçlarıyla hayallerindeki mükemmel kadın imajını yaratmayı başardı.
Sika, sanal klonunun gerçek yüzüne ve vücuduna dayandığını ve bunu kendisinin bir uzantısı olarak gördüğünü belirtiyor. “Bu benim bir parçam ve onu çok seviyorum. Hayranlarım bunun benim bir yansımam olduğunu ve herhangi bir ajans veya chatbot ile hiçbir ilgisi olmadığını biliyor.” diyor.
Sika’nın sanal ikizi Fanvue adlı platformda bulunuyor. Kullanıcılar ayda 10,99 dolar ödeyerek Sika’nın içeriğine erişebilir ve onunla sohbet edebilir.
Instagram, TikTok ve Twitter gibi platformlarda binlerce sanal karakterin ortaya çıkmasıyla yapay zeka dünyası büyük bir patlama yaşıyor. İnsanlar karşılanmamış cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için bu sanal bağlantılara yöneliyor.
‘Anydream’ adlı bir araç sıklıkla sanal karakterler oluşturmak için kullanılır. Bu platform, erkek veya kadın karakterlerin gerçekçi görüntülerini oluşturmak için fotoğraf ve metin yönlendirmelerinin bir kombinasyonunu kullanır.